lauantai 29. kesäkuuta 2013

Härmälän rotkon ' Pakattulan vuoren kalliokirjoitukset



Tulipa sitten käytyä tarkemmin katsastamassa nuo 'piilossa' pysyneet kalliohakkaukset.Entinen naapuri lähti mukaan , hän ei ollutkaan vielä täällä käynyt.Heti päästyämme perille 'kysyen taas neuvoa eräältä että missä se olikaan' (juuri viime vuonna käytynä, alkaa tosiaan muisti mennä ;) mieleeni juolahti heti paikka missä kyseinen kalliohakkaus voisi lymyillä ja siellähän se sitten olikin.Olin ennen käymisilläni reissuilla aina hakenut tuota kirjoitusta ylhäältä vuoren päältä, no olihan sielläkin se kyseinen 'pakattulan vuori' kirjoitus ja yksi uudempikin kirjoitus.
Härmälän haltija oli vartioimassa niinkuin aina joten turvallinen mieli tuli taas heti.
elikäs tämä oli ollut kadoksissa mutta nyt löytyi.
Kaunokirjoituksen tapaista, vaikeasti luettavaa kirjoitusta aivan ajotien reunassa kohoavan kalliopaljastuman kupeessa.
Tarkemmin katsottuna sain sen verran selvää että alussa lukisi 'Isänmaa, Synnyinmaa' ja lopusta ei sitten selvää saanutkaan.

Joku toinen voi sitten vaikka loput 'suomentaa'.
merkitsin paikan kuvaan että muutkin sen nyt hokaavat missä kyseinen kirjoitus piilee.
Ja olihan se taas pakko kävellä läpi ja ylös myös katsomaan.
 Tämä 'Pakattulan vuori' kirjoitus on sen verran syvästi hakattu että pysynyt melko hyvin vuosien temmellyksen.Ja tuo toinen on jotain uudempaa hakkausta mistä saimme selvää' kauneutta ' isänmaa, en muistakaan mitä muuta siinä sitten luki.Käykää itse paikan päällä katsomassa, kuin myös maisemia!
Sen verran upea paikka on.Sanoinkuvaamaton vai miten sen kuvan sanoiksi pukisi, no kumminkin..hienoa oli taas käydä.Taitaa jo kuulua joka kesäisiin kohteisiin.Ja pakollinen kuntoilukuva myös loppuun.
näihin tunnelmiin.
Koord: P: 6716189 I: 225771
tallailemisiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti